Menu Projekt Kuchnia
★★★ PRZYSTAWKI ZIMNE ★★★
Tatar wołowy
Polędwica wołowa / marynowane shimeji / pikle / dym wiśniowy / anchois / żółtko / pieczona cebula / chips parmezanowy – 25 zł
Tataki z tuńczyka
Polędwica z marynowanego tuńczyka / sałatka z ogórka i kolendry / czarny sezam / kompresowany melon / sos azjatycki – 25 zł
Szparagi z jajkiem poche
Blanszowane szparagi / boczek wędzony / szynka serrano / rucola / szpinak / jajko poche – 22 zł
★★★ PRZYSTAWKI GORĄCE ★★★
Przegrzebki
Małże św. Jakuba / puree z selera i bazylii / wanilia / grejpfrut / fenkuł w tempurze – 35 zł
Krewetki tygrysie
Krewetki tygrysie / bisque / chili / czosnek / szalotka / pietruszka / białe wino – 32 zł
Boczek
Boczek sous-vide / sos wiśniowo-czekoladowy / grzanki – 25 zł
★★★ SAŁATY ★★★
Cezar z grillowaną piersią kurczaka
Filet z kurczaka / dressing cezar / pomidor confit / bekon / grana padano / sałata rzymska – 29 zł
Cezar z krewetkami tygrysimi
Krewetki tygrysie / dressing cezar / pomidor confit / bekon / grana padano / sałata rzymska – 35 zł
Halloumi
Ser halloumi / konfitura z czerwonej cebuli / owoce / grana padano / rucola / szpinak / sos vinegret – 29 zł
★★★ ZUPY ★★★
Zupa rybna
Łosoś / dorsz / sandacz / pomidor concasse / koperek / białe wino / śmietana / bulion dashi / szpinak – 20 zł
Krem z kurek
Kurki / chips z karmelizowaną cebulą i serem / crème fraiche / bulion warzywny / piana tymiankowa – 18 zł
Krem ze szparagów
Szparag / czarnuszka / kozi ser / jajo przepiórcze / chips z ziemniaka truflowego / sos holenderski – 18 zł
Zupa rakowa
Bisque rakowe / crème fraiche / wonton z karmelizowaną cebulą / szyjki rakowe / chips z ziemniaka truflowego / mus z paprykowy – 22 zł
Consomme wołowo-drobiowe
Bulion wołowo-drobiowy / lubczyk / ravioli z gęsiną / brunoise z korzennych warzyw – 15 zł
★★★ PASTY ★★★
Ravioli z kozim serem i dynią
Kozi ser / pieczona dynia piżmowa / borowik / orzeszki piniowe / oliwa czosnkowa / grana padano / puder borowikowy / piana tymiankowa – 29 zł
Ravioli z gęsiną
Gęsina / konfitura z czerwonej cebuli / porzeczka / oliwa pomarańczowa – 29 zł
Tagliatelle Aglio e Olio
Chili / czosnek / natka pietruszki / oliwa / boczek sous-vide – 25 zł
Tagliatelle z grillowaną piersią kurczaka
Grillowany filet z kurczaka / sos śmietanowo parmezanowy / borowik / szalotka / czosnek / pieczona papryka / grana padano – 29 zł
Tagliatelle z polędwiczką szynką serrano bodega
Dojrzewająca szynka / polędwiczka wieprzowa / gorgonzola / seler naciowy / szalotka / kurka / grana padano / pomidor koktajlowy / chili / cukinia – 30 zł
Tagliatelle z krewetkami
Krewetki tygrysie / oliwki kalamata / pomidor koktajlowy / białe wino / chili / bisque / czosnek / szalotka / szpinak / grana padano – 35 zł
★★★ RISOTTA ★★★
Risotto borowikowe
Risotto / borowik / rukola / pesto bazyliowe / orzech włoski / grana padano / oliwa szczypiorkowa – 27 zł
Risotto borowikowe z grillowaną piersią kurczaka
Risotto / borowik / grillowany filet z kurczaka / bazyliowe pesto / pieczona papryka / grana padano – 33 zł
Risotto borowikowe z dorszem
Risotto / borowik / dorsz w cieście parmezanowym / szpinak / pomidor confit / grana padano – 33 zł
★★★ DANIA RYBNE ★★★
Dorsz
Dorsz w cieście parmezanowym / pesto bazyliowe / puree z pieczonej papryki / warzywa sezonowe / ravioli ziemniaczane / sos holenderski – 38 zł
Sandacz
Sandacz bastowany / puree z kalafiora / warzywa sezonowe / małże / veloute porowy / ziemniak confit / chrupki jarmuż – 38 zł
★★★ DANIA MIĘSNE ★★★
Stek z polędwicy wołowej
Sezonowana polędwica wołowa / puree bazyliowe / gnocchi / warzywa sezonowe / sos pepe verde – 65 zł
Policzki wołowe
Duszone poliki wołowe / risotto borowikowe / musztardowy demi glace – 35 zł
Polędwiczka wieprzowa
Polędwiczka wieprzowa / puree z karmelizowanej cebuli / warzywa sezonowe / kurka / ravioli dyniowe / pianka tymiankowa / espuma kurkowa – 37 zł
Kaczka
Pierś z kaczki sous-vide / puree z pomarańczy / kasza pęczak / sos azjatycki / puree z dyni – 45 zł
★★★ DESERY ★★★
Fondant z gruszką
Fondant czekoladowy / pieczona gruszka / lody malinowe / coulis malinowy / granola migdałowa – 25 zł
Mille-feuille
Ciasto francuskie / krem mascarpone z solonym karmelem / coulis malinowy / owoce – 25 zł
Parowany jogurt
Pieczony na parze jogurt / coulis malinowy / ciasto cygaretkowe / puder orzechowy / owoce – 25 zł
★★★ DEGUSTACJA ★★★
I. Boczek
II. Przegrzebki
III. Krem ze szparagów
IV. Ravioli z gęsiną
V. Sandacz
VI. Kaczka
VII. Parowany jogurt
160 zł
★★★ MENU DLA DZIECI ★★★
Rosół z domowym makaronem i warzywami – 9 zł
Domowy makaron w sosie śmietanowo -serowym z piersią z kurczaka – 15 zł
Domowy makaron z masłem i duszoną wołowiną – 15 zł
Paluszki z kurczaka w panierce z frytkami i mizerią – 15 zł
★★★ LUNCH ★★★
Od wtorku do piątku od 12:00 do 16:00 istnieje możliwość skosztowania lunchu dnia w dostępnej cenie.
Informacje dotyczące obecnej oferty lunchowej szukajcie na naszym fanpage Facebook!