Projekt Kuchnia przez wielu jest już określany jako najsmaczniejszy punkt na mapie Koszalina. Zamysłem otworzenia Projektu jest stworzenie kulinarnego azylu dla ludzi, którzy cenią dobre jedzenie i kameralną niezobowiązującą atmosferę. W gotowanie wkładamy dużo serca, pasji, wiedzy oraz ciężkiej pracy czego efektem jest krótkie przemyślane sezonowe menu. Dzięki nowoczesnemu wyposażeniu kuchni używamy najnowszych technik kulinarnych oczywiście z poszanowaniem dla tradycji.
W karcie znajdziemy zróżnicowane potrawy, przygotowywane w całości na miejscu, tworzonych w zgodzie z porami roku i światowymi trendami. Naszym credo jest świeżość, smak i estetyka i to mogą Państwo odnaleźć w naszych daniach. Łączymy smaki w taki sposób by pobudzać zmysły i zachęcać do refleksji na temat jedzenia. Używamy najwyższej jakości produktów tych lokalnych jak i tych sprowadzanych z całego świata. Potrawy są zbilansowane i przyrządzane z najwyższą precyzją oraz w zgodzie ze sztuką. Stawiamy przede wszystkim na unikalny smak i jakość, a nie na ilość.
Mogą Państwo u nas przeżyć kulinarną wycieczkę wybierając menu degustacyjne z naszej oferty. Jest to propozycja siedmiu najlepszych dań, które jedzone jedne po drugim tworzą spójną i kompletną całość. Korzystając z życzliwości jednego z najlepszych sommelierów w Polsce Kacpra Woźniaka, mają Państwo niebywałą okazje podkreślić smak tych dań doskonałą selekcją win dostępną również w ofercie na kieliszki. Dla osób wolących coś mocniejszego możemy zaproponować drink z propozycji uznanego warszawskiego barmana Marcina Mnicha.
Nasz zespół składa się z młodych, energicznych i pozytywnie zakręconych osób zarażonych tą samą pasją do jedzenia. Wierzymy, że dobra energia się skupia i nasi goście ją poczują na własnej skórze. Sama restauracja mieści się w zabytkowej kamiennicy przy ulicy Piłsudskiego 6. Jej wystrój jak wszystko w projekcie nawiązuje do serca lokalu jakim jest kuchnia. Serdecznie Państwa zapraszamy do odwiedzin.